marți, 14 februarie 2012

Riscul consumului de droguri la copii


Subiectul drogurilor este derutant şi periculos pentru copii. Cu cât copiii încep să folosească droguri mai devreme, cu atât are şanse mai mari să aibă probleme asociate cu folosirea lor, precum acte de violenţă, sexul neplanificat şi neprotejat, eşecurile la şcoală sau accidentele rutiere.

Vârsta medie la care un copil experimentează marihuana este de 14 ani. În Statele Unite, aproximativ 6% din copii au încercat droguri uşoare pâna la varsta de 5 ani. Motivele pentru care un copil ar putea consuma droguri sunt multiple: note mici, comportament ostil de apărare, lipsa unei susţineri sau supravegheri, influenţa anturajului. Diferenţa dintre un copil normal şi un consumator nu este neapărat evidentă. Chiar şi atunci când semnele sunt vizibile, părinţilor le e greu să recunoască faptul că fiul lor, sau fica lor poate avea o problemă.

Dacă vă suspectaţi copilul de folosirea drogurilor, investighaţi mai întâi cercul de prieteni, profesorii, colegii. Comunicarea cu copilul este foarte importantă în aceste momente. Câteva sfaturi utile ar fi: mai mult timp petrecut în familie, oferirea informaţiei potrivită vârstei, stabilirea clară a poziţiei familiei vizavi de droguri, insistarea pe modul critic de gandire şi repetarea mesajului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu